Saariselkä MTB 2019 reitteihin on tiedossa muutoksia!Maanomistaja aloittaa Saariselällä mittavat metsähakkuut lumien sulattua, minkä vuoksi olemme päättäneet siirtää vuoden 2019 Saariselkä MTB Stagesin Inariin. Onneksi myös Inarin polut ovat meille vuosien varrelta tuttuja, joten ehdimme jo tehdä alustavan suunnitelman etappikisan reiteistä. Reittien tarkat mitat saamme, kun pääsemme ajamaan reitit läpi lumien sulattua.

saariselkamtbinari

Ensimmäinen etappi (sininen) tutustuttaa pyöräilijät Sikovuonon alueeseen. Alue on Petsamon alueen ihmisten sotien jälkeistä asutusaluetta. Komeat rantakivikot ja kalliokot tuovat reitille myös teknistä haastetta. Erityisesti Syrminiemen huikea polkuverkosto on uskomattoman hienoa ajettavaa! Etapin pituus on noin 45km.

Toinen etappi (vihreä) on etappikisan polkuparatiisi! Kilometreittein huikeaa flowtrailia! Osallistujat pääsevät myös Inarin alueen parhaille maisemapaikoille; Otsamolle, Tuulispäälle ja Juutuanvaaralle. Haastetta reitille tuo Juutuanjoen ylitys. Juutuanjoki on hieman Tolosjokea virtavampi ja siinä mielessä haasteellisempi ylitettävä. Olemme kuitenkin jo sopineet Inarin VPK:n kanssa, että he tuovat paikalle ammattitaitoiset pintapelastajansa. Etapin pituus on noin 50km.

Kolmas etappi (punainen) ajetaan Ivalosta Inariin, Hammastunturin erämaa-alueen laitoja noudatellen. Tällä reitillä on jonkin verran enemmän nopeita hiekkateitä, mutta mahtuupa matkalle myös hienoja polkuja. Etapin pituus on noin 65km.

Kolmannen etapin lähtö on Ivalon Esson Baarista ja kaikkien päivien kisakeskus ja maali sijaitsee legendaarisessa Hotelli Ranta-Marissa.

Tiedotamme alkukesästä lisää reittimuutoksista, ja samalla saamme tuoretta kuva- ja videomateriaalia reiteiltä.


APRILLIA, APRILLIA, SYÖ SILLIÄ, JUO KURAVETTÄ PÄÄLLE!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s