Yleistä

Kilpailijoiden, huoltajien ja toimihenkilöiden on noudatettava UCI:n ja SP:n sääntöjä ja määräyksiä sekä lakia ja asetuksia ja lisäksi tästä kilpailusta annettuja ohjeita.

Kilpailijat ajavat omalla vastuullaan ja vastaavat kaikista aiheuttamistaan vahingoista. Järjestäjä pyrkii turvaamaan kilpailun turvallisuuden, mutta onnettomuudet muun liikenteen tai jalankulkijoiden kanssa on kilpailijan vastuulla. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijalle aiheutuneista ja kilpailijan aiheuttamista vahingoista.

Lisenssinhaltijat ovat kansainvälisen Olympiakomitean, lajiliiton (UCI) ja kansallisen liiton (SPU) ja kansallisen Antidoping-toimikunnan asettamien dopingsääntöjen ja muiden sääntöjen sekä määräysten alaisia. Lisenssinhaltijan tulee toimia ja käyttäytyä hillitysti, moraalisesti ja eettisesti hyväksyttävästi.

(SP:n ja UCI:n säännöt koskevat lisenssin haltijoita)

Sarjat

Kilpailun sarjat ovat

 • Naiset elite (SM)
 • Miehet elite (SM)
 • Naiset harraste 40v
 • Miehet harraste 40v
 • Miehet harraste 50v
 • Tytöt alle 16v
 • Pojat alle 16v

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 10.2.2020 klo 29.59. Lue tarkemmat ilmoittautumisohjeet nettisivuilta saariselkamtb.fi/saariselka-mtb-fatbike.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista sähköpostilla registrations@saariselka.com tai kisakansliassa. Jälki-ilmoittautumisen maksu vain käteisellä.

Kilpailualue

Kilpailukeskus sijaitsee Auroratuvalla Urho Kekkosen kansallispuistossa. Kisakeskukseen ei ole mahdollista saapua autolla, vaan autot on jätettävä kylän parkkipaikoille. Kisakeskusta lähin parkkipaikka sijaitsee latujen lähtöpaikalla osoitteessa Lutontie 3 (Santa’s Hotel Tunturi).

Reitti

Kilpailumatka on noin 47km. Reitti on kelkalla lanattua, kapeaa talvipolkua.

Reitti on merkitty maastoon opastenuolin. Kartta reitistä löytyy Saariselkä MTB:n nettisivuilta osoitteesta saariselkamtb.fi/saariselka-mtb-fatbike ja kisakansliasta.

Kilpailunumerot

Kilpailunumeroiden lunastus tapahtuu kisakansliasta. Kisakanslia on auki Saariselän Keskusvaraamon vastaanotossa (Honkapolku 2) 14.2. klo 12-16 ja kisapäivänä kisakeskuksessa Auroratuvalla klo 10 alkaen. Kilpailunumero on kiinnitettävä ohjaustankoon siten, että se on helposti luettavissa. Kisan jälkeen numeroa ei tarvitse palauttaa.

Ravinto- ja välinehuolto

Ravinto- ja välinehuolto kilpailun aikana on sallittu kaikkialla reitin varrella. Reitin varrella sijaitsee yksi järjestäjän huoltopiste.

Palkintojen jako

Palkintojen jako suoritetaan kilpailujen jälkeen Auroratuvalla. Kaikissa sarjoissa palkitaan 3 parasta.

Ruokailu

Santa’s Hotel Tunturissa on mahdollisuus keittolounaaseen kisan jälkeen.

Pukeutuminen, peseytyminen ja WC-tilat

Suihkut ja saunat sijaitsee Santa’s Hotel Tunturissa. Osallistujien tulee hakea hotellin vastaanotosta avain, jolla pääsee sisälle suihkutiloihin. Tarvittaessa pyyhkeen saa vuokralle hotellin vastaanotosta 5€ hintaan. Saunat ovat lämpimänä klo 15 alkaen.

Lääkintähuolto ja ensiapu

Ensiapuryhmä maalialueella. Yleinen hätänumero 112.

Yhteystiedot

Kisakanslia ja ensiapu: Mari Sarre, registrations@saariselka.com, +358 40 521 2571
Kilpailun ylituomari: Antti Kulmala, antti_kulmala(at)hotmail.com, +358 45 139 9010
Kilpailun johtaja: Markku Väyrynen, markku.vayrynen(at)pp1.inet.fi, +358 40 016 7738
Ratamestari: Reima Idström

Kilpailun tulokset:

Julkaistaan saariselkamtb.fi/tulokset sivulla kisan jälkeen.

Erityiset säännöt:

 • Kilpailureittejä ei ole suljettu muulta käytöltä, joten kilpailijoiden pitää ottaa mahdolliset muut reitillä liikkujat huomioon.
 • Reitillä on yksi tienylitys, johon on järjestetty liikenteenohjaus.
 • Reiteillä on useampia hiihtoladun ja kelkkareitin ylityksiä. Näissä risteyksissä ei ole liikenteenohjausta, joten kilpailijoiden täytyy itse huomioida hiihtäjät ja kelkkailijat.
 • Reiteillä on pitkiä kapeita osuuksia, joilla ohittamiseen ei ole juurikaan tilaa. Kilpailijoiden tulee tarvittaessa pyytää ja antaa tietä nopeammille kilpailijoille. Noudatetaan tässä reilun pelin sääntöjä!
 • Joissain paikoin reitti kulkee lyhyitä pätkiä hiihtoladun rinnalla. Tällöin on kiellettyä siirtyä ajamaan ladulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s