Arctic Grind Saariselkä

Arctic Grind Saariselkä on uusi gravel grinding tapahtuma Saariselän hiekkateillä ja poluilla.

Mitä, milloin, missä?

Ajankohta: 20.7.2019

Sarjat: omat sarjat tosi mielellä kisaajille ja rauhallisemmin ajeleville

Matkat: pitkä reitti noin 110km, lyhyt reitti noin 45km

Tapahtuman järjestäjät: Saariselkä Ski & Sport Resort ja Saariselkä Training

Tapahtuma kuuluu Nordic Gravel Seriesiin

Sarjat ja hinnat

Sarja 15.7.2019 asti Jälki-ilmoittautuminen
Naiset / miehet kisa 50€ 70€
Miehet yli 50v kisa 50€ 70€
Naiset / miehet seikkailu 50€ 70€
Naiset / miehet puolikas 50€ 70€

Kisasarjojen ja seikkailusarjojen reitin pituus on noin 110km. Puolikkaan reitin pituus on noin puolet kisasarjan reitistä. Matkat tarkentuvat, kun reittikartat julkaistaan.

Tapahtuman kisakeskuksena toimii Saariselkä Ski & Sport Resort, jossa osallistujille on tarjolla pukutilat ja runsaasti parkkitilaa. Kisan jälkeen osallistujille tarjoillaan maukas kisalounas Sport Bistro Pilkussa.

Hinta sisältää:

  • osallistumisen ja ajanoton
  • kisanumeron, jonka saa itselleen
  • huollon reitin varrella ja maalissa
  • kisalounaan Sport Bistro Pilkussa

Ilmoittautu tapahtumaan täällä!

Reitti:

Reitti kiertää Saariselän lähialueen hiekka- ja metsäteillä sekä poluilla. Asvalttiakin reitille osuu, mutta vain lyhyiden siirtymien verran. Tarkka reitti julkaistaan viikkoa ennen tapahtumaa.

Saariselkä sijaitsee kahden suuren erämaan syleilyssä. Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, levittäytyy Saariselän itäpuolelle. Kylän länsipuolella sijaitsee Hammastunturin erämaa-alue. Kisareitit vievät osallistujat tutustumaan molempien erämaiden teihin ja polkuihin.

Todellisen gravel-hengen mukaan, kisareittejä ei merkitä maastoon. Jaamme osallistujelle GPX-jäljen kisareitistä, ja jokaisella osallistujalla pitää olla GPS-laite, jolla pystyy seuraamaan jälkeä.

Mikä ihmeen gravel grinding?

Gravel grinding lajina yhdistelee maastopyöräilyä ja maantiepyöräilyä. Reitti pohjautuu pääasiassa hiekkateihin, mutta sattuupa matkan varrelle myös polkuja ja asfalttiakin. Myös pyörä on ”jotain siltä väliltä”.

Täysverinen gravel pyörä vaikuttaa päällisin puolin ihan tavalliselta maantiepyörältä, mutta erojakin on. Toisaalta tapahtumaan saa osallistua ihan millaisella pyörällä vain, Joposta läskipyörään.

Jäikö jotain kysyttävää?

Saariselka-Ski-Resort-logo-256px25