Säännöt

1.12.2017
Sääntöihin voi tulla päivityksiä

Saariselkä MTB Stages

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa. Mihinkään sarjaan ei vaadita lisenssiä, mutta huomaathan että kilpailijoita ei vakuuteta järjestäjän toimesta.

Etappikisan suorittaakseen osallistujan on ajettava maaliin kaikki kolme etappia. Jos kilpailija keskeyttää jonkin etapeista, hän voi startata seuraavan päivän lähtöön, mutta hän ei pääse kilpailun kokonaistuloksiin. Keskeyttämisestä on aina ilmoitettava kilpailun järjestäjille joko puhelimitse, huoltopisteelle tai maaliin.

Roskaaminen

Kilpailun aikana roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Kaikkien osallistujien on kirjoitettava oma kilpailunumeronsa jokaiseen mukaan otettavaan geeliin, patukkaan tms. Kilpailun järjestäjällä on oikeus tuomita roskaamisesta aikasakkoja tai tarvittaessa jopa hylätä kilpailija.

Huolto

Kilpailun järjestäjä järjestää jokaisen etapin varrelle riittävän määrän huoltopisteitä, joissa tarjoillaan urheilujuomaa ja pientä purtavaa. Järjestäjä kuljettaa myös osallistujien omia juomapulloja ja eväitä virallisille huoltopisteille.

Kilpailijoiden oma huolto on sallittua kaikkialla muualla reitin varrella paitsi Riders’ meetingissä erikseen kielletyillä alueilla.

Reittien merkkaus

Reitit merkataan opastenuolin, varoituskyltein ja merkkausnauhalla. Merkatun reitin seuraaminen on aina kilpailijan vastuulla. Suurimmat risteykset suljetaan sulkunauhalla.

Endurance sarjan ajajat tarvitsevat opastavan GPS:n, koska yöaikaan merkintöjen seuraaminen on vaikeaa. Kaikkien reittien lopullinen merkkaus ei myöskään ole valmis vielä torstaina.

Endurance-sarja

Endurance-sarja ajaa kaikki etappikisan reitit yhteen putkeen, jolloin kisan yhteismatka on 180km.

Endurance-sarjan pakollisia varusteita ovat opastava GPS, johon on ladattu kaikkien etappien reitit, ja ajovalo. Osallistujan on huolehdittava GPS:n ja ajovalon virran riittävyydestä kisan aikana. Kisan järjestäjä järjestää osallistujille GPS-seurannan, jonka avulla kilpailijoita on mahdollista seurata kisan aikana.

Endurance-sarjaan on minimiosallistujamäärä, joka on 15 osallistujaa. Mikäli riittävää osallistujamäärää ei ole ilmoittautunut 30.6.2018 mennessä, järjestäjällä on oikeus perua kilpailun järjestäminen.

DUO-sarjat

Duo-sarjassa kaksi pyöräilijää muodostaa joukkueen, jonka on ajettava kaikki etapit yhtä matkaa (näköetäisyydellä toisistaan). Duo-sarja on jaettu nais-, mies- ja sekapareihin. Paria saa auttaa kaikin mahdollisin keinoin, mutta parien on pysyttävä näköetäisyydellä toisistaan.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.